فهرست مطالب

آموزش پرستاری - سال نهم شماره 4 (پیاپی 42، مهر و آبان 1399)

مجله آموزش پرستاری
سال نهم شماره 4 (پیاپی 42، مهر و آبان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم آخوندی، میترا کامیابی*، احمدرضا صیادی، زهرا زین الدینی صفحات 1-10
    مقدمه

    یکی از مشکلات دانشجویان پرستاری کاهش میزان سخت رویی روانشناختی و خودکارآمدی تحصیلی است. به منظور تعیین اثر بخشی آموزش ذهن آگاهی بر سخت رویی روانشناختی و خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان دختر پرستاری انجام شد.

    روش کار

    روش این تحقیق نیمه تجربی و به روش پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر را کلیه ی دانشجویان دختر رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال تحصیلی 99-1398 تشکیل دادند. نمونه ی پژوهش شامل 30 نفر که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی  (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند و به پرسشنامه های سرسختی روانشناختی و خودکارآمدی تحصیلی قبل و بعد از مداخله پاسخ دادند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 80دقیقه ای (هفته ای یک بار) تحت درمان مدیریت ذهن آگاهی محور قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. نمرات آزمودنی ها با استفاده از آزمون های خی دو، تی تست و تحلیل کوواریانس تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد میانگین و انحراف معیار سرسختی روانشناختی در پیش آزمون در گروه مداخله و کنترل به ترتیب 53/6±30/76 و 54/6±18/77 و در پس آزمون گروه مداخله و کنترل به ترتیب 12/7±88/102 و 15/6±68/76 به دست آمد. همچنین میانگین و انحراف معیار خودکارآمدی تحصیلی در پیش آزمون در گروه مداخله و کنترل به ترتیب 74/5±55/65 و 74/3±33/66 و در پس آزمون گروه مداخله و کنترل به ترتیب 12/6±82/106 و 61/3±82/65 به دست آمد. بنابراین در گروه آزمایش نمره های کسب شده در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنادار بود (05/0 >p).
     

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد آموزش ذهن اگاهی می تواند در افزایش سخت رویی روانشناختی و خودکارآمدی تحصیلی دانش جویان پرستاری موثر باشد. بنابراین پیشنهاد می گردد با تکیه بر آموزش ذهن آگاهی، میزان سخت رویی و خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان رشته ی پرستاری را ارتقاء داد.

    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، خودکارآمدی تحصیلی، سخت رویی روانشناختی، ذهن آگاهی
  • فریبا مقدم، مرضیه پازکیان*، عباس عباس زاده، الهام فقیه زاده صفحات 11-21
    مقدمه

    کیفیت ارایه خدمات در بخش اورژانس به عنوان قلب بیمارستان، نمادی از وضعیت کلی ارایه خدمات در بیمارستان محسوب می گردد. پرستاران به عنوان بزرگترین گروه کارکنان مراقبت سلامت، نقش بسزایی را در کیفیت و ایمنی خدمات درمانی ایفا می کناغلب در موقعیت های بالینی، درگیر موقعیت ها و تصمیمات اخلاقی هستند. این مطالعه با هدف بررسی همبستگی دیسترس اخلاقی با کیفیت مراقبت پرستاری ایمن در پرستاران بخش اورژانس انجام گردید.

    روش کار

    این مطالعه با رویکرد توصیفی-مقطعی به روش سرشماری در 130 پرستار از بخش های اورژانس بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1397 انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه 24 سوالی دیسترس اخلاقی کورلی (ابعاد فراوانی و شدت مواجهه) و پرسشنامه ارزیابی مراقبت پرستاری ایمن (ASNC) جمع آوری شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 22 با استفاده از آمار توصیفی (توزیع فراوانی، شاخص میانگین و انحراف معیار) و آزمون های همبستگی پیرسون، تی مستقل و واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین دیسترس اخلاقی پرستاران در بعد فراوانی (13±8/48) و در بعد شدت (14±50)، در سطح بالا و میانگین کیفیت مراقبت پرستاری ایمن (29±265)، در سطح عملکرد مطلوب بود. بین متغیر کیفیت مراقبت پرستاری ایمن و فراوانی دیسترس اخلاقی ارتباط معنی دار و همبستگی منفی (014/0=P ، 057/0-=r) و بین متغیر کیفیت مراقبت پرستاری ایمن و شدت دیسترس اخلاقی ارتباط معنی دار و همبستگی منفی (022/0=P ، 038/0-=r) بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به ارتباط بین کیفیت مراقبت پرستاری و دیسترس اخلاقی در پرستاران، لازم است مدیران حوزه ی سلامت به این مهم توجه نموده و برنامه های مناسبی همچون برگزاری جلسات هم اندیشی با هدف اعمال تغییرات موثر در رویه ها و بهره گیری از نظرات پرستاران در جهت پیشگیری و کاهش دیسترس اخلاقی اجرا نمایند.

    کلیدواژگان: پرستاری، بخش اورژانس، مراقبت پرستاری ایمن، دیسترس اخلاقی
  • علی علی اکبری، محمود جاجرمی*، مهدی قاسمی مطلق صفحات 22-30
    مقدمه

    مطالعات نشان می دهد درصد زیادی از همسران جانبازان دارای اختلات اضطرابی و مشکلات روانشناختی هستند. پژوهش حاضر با هدف تعیین  اثربخشی آموزش روان درمانی مثبت گرا بر امیدواری و بهزیستی روان شناختی همسران جانبازان شهرستان ساری بود.

    روش کار

    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. 30 تن از همسران جانبازان بر اساس معیارهای ورود و خروج به مطالعه انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) قرار گرفتند.. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش روان درمانی مثبت گرا قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ گونه آموزشی در این مدت دریافت نکردند. شرکت کننده ها، مقیاس بهزیستی روان شناختی  Ryff و پرسشنامه امیدواری Miller را در سه نوبت پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس به کمک نرم افزار SPSS نسخه   22 استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار امیدواری در پیش آزمون در گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 83/4±75/83 و 81/4± 50/86  و در پس آزمون 72/12±37/153 و 02/5±12/87 به دست آمد (05/0 >p). همچنین میانگین و انحراف معیار در متغیر بهزیستی روانشناختی در پیش آزمون در گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 85/3± 50/37 و 19/3±25/38 و در پس آزمون 52/7±12/56 و 07/3±50/38 بود. بنابراین در گروه آزمایش نمره کسب شده در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنادار بود (05/0 >p).

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که آموزش روانشناسی مثبت نگر می تواند یک روش مناسب برای افزایش امیدواری و بهبود بهزیستی روان شناختی باشد. بنابراین پیشهاد می گردد با تکیه بر آموزش این مولفه و تقویت آن، میزان امیدواری و بهزیستی روان شناختی در همسران جانبازان افزایش یابد.

    کلیدواژگان: همسر جانبازان، امیدواری، بهزیستی روان شناختی، روان درمانی مثبت گرا
  • سحر حیات بخش، غلامحسین انتصار فومنی*، مسعود حجازی صفحات 31-40
    مقدمه

    یادگیری حل مساله به کسب دانش و مهارت تازه منجر می شود. یکی از عواملی که می تواند  در اخلاق تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان موثر باشد،آموزش شیوه های حل مساله گروهی می باشد. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش شیوه های حل مساله گروهی در اخلاق تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان دختر مدارس دولتی مقطع متوسطه انجام شد.

    روش

      پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان دختر پایه دهم شهر زنجان در سال تحصیلی 98-97  به تعداد 771 نفر بودند که از بین 183 نفری که نمره پایین تر از نمره برش  داشتند(خودکارآمدی تحصیلی،96 و اخلاق تحصیلی  32) ،  نمونه ای به حجم 40 نفر با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده به روش قرعه کشی در 2 گروه (آزمون و کنترل) قرار گرفتند.برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های "اخلاق تحصیلی" (academic ethics) و "خودکارآمدی تحصیلی" (academic self-efficacy)استفاده شد. گروه آزمون به مدت 8 جلسه 45 دقیقه ای تحت مداخله آموزش شیوه های حل مساله گروهی قرار گرفتند درحالی که در طول این مدت گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای را دریافت نکردند. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس تفاوت معنادار آماری را در میانگین نمره اخلاق تحصیلی بین دو گروه آزمون و کنترل نشان داد به طوری که گروه آزمون به نسبت از نمره اخلاق تحصیلی بالاتری برخوردار بودند(001/0P˂). همچنین نتایج  نشان داد تفاوت معنادار آماری را در میانگین نمره خودکارآمدی تحصیلی بین دو گروه آزمون و کنترل نشان داد به طوری که گروه آزمون به نسبت از نمره خودکارآمدی تحصیلی بالاتری برخوردار بودند (001/0 P˂).

    نتیجه گیری

      آموزش شیوه های حل مساله گروهی موجب افزایش اخلاق تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی در دانش آموزان می شود. بنابراین دبیران، روانشناسان و متخصصین حوزه تعلیم و تربیت می توانند از این روش در جهت ارتقای اخلاق و خودکارآمدی تحصیلی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: آموزش حل مساله گروهی، اخلاق تحصیلی، خودکارآمدی، دانش آموزان دختر
  • منصوره کافی زاده، علی اکبر شیخی فینی*، عبدالوهاب سماوی صفحات 41-51
    مقدمه

    تعهد تحصیلی یک عامل مهم در پیش بینی ادامه تحصیل دانشجویان و پیشرفت تحصیلی آن ها می باشد که بر اساس مدل خودتنظیمی قابل تبیین می باشد. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه خودکارآمدی و تعهد تحصیلی با نقش میانجی انگیزه پیشرفت در دانشجویان انجام شد.

    روش کار

    روش تحقیق همبستگی و از نوع مدلیابی معادلات ساختاری بود که در سال تحصیلی 99-1389 انجام شد. 300 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان، مقیاس تعهد تحصیلی و پرسشنامه انگیزه پیشرفت گردآوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 19و Smart-PLS صورت گرفت و  برای بررسی نقش میانجی انگیزه پیشرفت در رابطه بین خودکارآمدی و تعهد تحصیلی از مدلیابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار متغیر های تعهد تحصیلی 05/25±58/129، خودکارآمدی 81/26±29/118 و انگیزه پیشرفت 75/14±73/84 به شرح ذکر شده محاسبه شد. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که تعهد تحصیلی با خودکارآمدی (0001/0=P، 469/0=r) و انگیزه پیشرفت (0001/0=P، 574/0=r) همبستگی مثبت و معنی دار داشت. همچنین خودکارآمدی با ضریب مسیر 247/0 با نقش میانجی انگیزه پیشرفت بر تعهد تحصیلی (0001/0=P، 727/7=t) موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد که خودکارآمدی به طور مستقیم و با نقش میانجی انگیزه پیشرفت بر میزان تعهد تحصیلی دانشجویان موثر بوده است. پیشنهاد می شود که مراکز آموزش پزشکی جهت افزایش تعهد تحصیلی در دانشجویان به ارتقاء خودکارآمدی و انگیزه پیشرفت در دانشجویان توجه داشته باشند.

    کلیدواژگان: انگیزه، پیشرفت، خودکارآمدی، موفقیت تحصیلی، دانشجویان علوم پزشکی
  • سعید عبدالهیان*، اکبر رضایی، علی جلیلی شیشوان، نعیمه محب صفحات 52-61
    مقدمه

    با توجه به نقش محوری تنظیم شناختی هیجان در حفظ و تشدید نشانه های اختلال اضطراب اجتماعی، لزوم ارایه خدمات حرفه ای روانشناختی به بیماران مبتلا به اضطراب اجتماعی ضروری به نظر میرسد. لذا، این پژوهش با هدف تعیین تاثیر رفتاردرمانی دیالکتیکی گروهی بر تنظیم شناختی هیجان دانشجویان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش، آزمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش دربرگیرنده کلیه دانشجویان دارای اضطراب اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهر تبریز در سال تحصیلی 99-1398 بود که 30 دانشجو که مطابق با نمره برش باالی 16 در پرسشنامه فوبی اجتماعی Connor و همکاران (2000) تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی را دریافت کردند، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای و هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و گواه (15 نفر در هر گروه) جایگزین شدند. هر دو گروه پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان Garnefski و همکاران (2001) را به عنوان پیش آزمون تکمیل کردند و پس از اتمام هشت جلسه رفتاردرمانی دیالکتیکی گروهی در گروه آزمایش، مجددا پرسشنامه مذکور به عنوان پس آزمون در گروه ها تکمیل شد. ضمن اینکه گروه گواه هیچگونه آموزشی دریافت نکرد. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیره و تک متغیره تحلیل شدند.

    یافته ها

    بین میانگین نمره های پس آزمون گروه آزمایش و گواه تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0=p)چنانچه مداخله مذکور باعث کاهش استفاده از راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان و افزایش به کارگیری راهبردهای مثبت در گروه آزمایش شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر مثبت رفتاردرمانی دیالکتیکی گروهی بر کاهش استفاده از راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان و افزایش به کارگیری راهبردهای مثبت توسط دانشجویان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی، استفاده از این روش درمانی در دانشگاه ها توصیه میشود.

    کلیدواژگان: رفتاردرمانی، دیالکتیک، شناخت، تنظیم هیجان، اضطراب اجتماعی
  • سید کاظم موسوی*، محسن کمالی، حامد عزیزخانی صفحات 62-71
    مقدمه

    صرع دومین بیماری نورولوژی شایع در جهان است. پیامدهای جسمی، روانی و اجتماعی گسترده ناشی از ابتلا به صرع سبب شده که این بیماران نسبت به سایر بیماران مبتلا به دیگر بیماری های مزمن کیفیت زندگی پایین تری را تجربه کنند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش به بیمار و پیگیری تلفنی توسط پرستار بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 60 نفر از بیماران مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب بیمارستان ولیعصر (عج) زنجان در سال 1398 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی ساده در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. جهت گرد آوری داده ها از پرسشنامه کیفیت زندگی مبتلایان به صرع (QOLIE-31-P) استفاده شد. قبل از مداخله پرسشنامه ها توسط نمونه ها تکمیل گردید. سپس، آموزش تلفنی در رابطه با بیماری صرع برای گروه آزمون طی دو ماه انجام شد و برای گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. دو ماه پس از پایان مداخله، تمامی بیماران مجددا پرسشنامه را تکمیل کردند. در نهایت، داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار  SPSS نسخه 25 و با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون کای اسکویر، تی مستقل و تی زوجی)، تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    قبل از مداخله، بین دو گروه از نظر ویژگی های جمعیت شناختی و نمرات حیطه های مختلف کیفیت زندگی تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت (05/0P>)؛ اما پس از اجرای مداخله، نتایج آزمون تی زوجی تفاوت معنادار آماری را بین نمره کلی کیفیت زندگی و ابعاد آن در گروه کنترل و آزمون نشان داد به طوری که گروه آزمون به نسبت کیفیت زندگی بالاتری داشتند (05/0P<).  

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، استفاده از روش آموزش تلفنی در بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع می تواند کمک کننده باشد. بنابراین، استفاده از آن در برنامه آموزشی بیماران مبتلا به صرع پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: صرع، آموزش، تلفن ثابت، کیفیت زندگی
  • خسرو سلطانی*، فرشید خسروپور، حسن محمد طهرانی صفحات 72-80
    مقدمه

    افزایش سازگاری زناشویی همراه با اصلاح نگرش های ناکارآمد موجب بالا رفتن نشاط و ارضای نیازهای عاطفی-روانی زوجین می شود. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر میزان سازگاری زناشویی و نگرش های ناکارآمد دانشجویان متاهل بود.

    روش کار

    روش پژوهش از نوع آزمایشی و پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویان متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره خصوصی شهر کرمان از آذرماه سال 1397 تا خردادماه سال 1398 بودند. از جامعه مذکور، 30 زوج (60 نفر) به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل (هر گروه 15 زوج) قرار گرفتند. گروه آزمایش تحت 12 جلسه 90 دقیقه ای آموزشی-درمانی درمانی یک بار در هفته  قرار گرفتند ولی در مورد گروه کنترل اقدامی انجام نشد. مقیاس سازگاری زناشویی Spanier (1976) و مقیاس نگرش ناکارآمد Weissman & Beck (1978) قبل و بعد از اجرای درمان به آزمودنیها داده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس به کمک  نرم افزار spss  نسخه 21 تحلیل شدند. سطح معنی داری، 01/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار سازگاری زناشویی در پیش آزمون در گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 30/6±09/61 و 07/5± 10/60  و در پس آزمون 21/8±86/86 و 34/6±09/60 به دست آمد. همچنین میانگین و انحراف معیار در متغیر نگرش های ناکارآمد در پیش آزمون در گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 97/8± 16/104 و 52/9±15/103 و در پس آزمون 50/7±16/97 و 89/8±15/102 بود. بنابراین در گروه آزمایش نمره کسب شده سازگاری زناشویی در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنادار بود[S1]  (01/0 >p[S2] )، اما در متغیر نگرشهای ناکارآمد تفاوت معنادار نبود (01/0 >p[S3] ).

    نتیجه گیری

    روش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد میزان سازگاری زناشویی را افزایش می دهد و می توان این تکنیک را برای بهبود روابط دانشجویان متاهل و بالا بردن سطح بهداشت روانی خانواده و جامعه به کار برد. اما جهت بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به شکل گروهی بر نگرشهای ناکارآمد، نیاز به انجام پژوهشهای بیشتری است.[S4]

    کلیدواژگان: دانشجویان متاهل، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، سازگاری زناشویی، نگرش های ناکارآمد
|
  • Maryam Akhondi, Mitra Kamiabi*, Ahmad Sayadi, Zahra Zeinadini Pages 1-10
    Introduction

    One of the problems of nursing students is the reduction of psychological hardship and academic self-efficacy. Study was conducted to evaluate the effectiveness of mindfulness training on psychological hardship and academic self-efficacy.

    Methods

    The method of this research was semi-experimental and pre-test-post-test method with control group. The statistical population of the present study consisted of all female nursing students of Rafsanjan University of Medical Sciences. The research sample consisted of 30 people selected by targeted sampling method and randomly divided into two experimental groups (15 people) and control (15 people) and responded to psychological hardship and academic self-efficacy questionnaire responded before and after the intervention. The experimental group underwent eight 80-minute sessions (once a week) for the treatment of mindfulness-centered management and the control group did not receive any intervention. Subjectschr('39') scores were analyzed using Chi-squar, T test and covariance analysis.

    Results

    The results showed that the mean and standard deviation of psychological hardship in the pretest in the intervention and control groups were 76.30 ± 6.53 and 77.18 ± 6.54 and in the post-test of the intervention and control groups were 102.88 ± 7.7 and 76.68 ± 6.15. Also, the mean and standard deviation of academic self-efficacy in the pretest in the intervention and control groups were 65.55±5.74 and 66.33 ± 3.74 and in the post-test of the intervention and control groups were 82.82 ± 6.12 and 65.82 ± 3.61. Therefore, in the experimental group, the scores obtained were significantly different compared to the control group (p <0.05).

    Conclusion

    Mindfulness training is effective in increasing psychological hardship and academic self-efficacy. Therefore, this type of training can be used to reduce the stress of nursing students.

    Keywords: Nursing Students Academic Self-Efficacy, Psychological Hardship, Mindfulness
  • Fariba Moghadam, Marzieh Pazokian, Abbas Abbaszadeh*, Elham Faghihzadeh Pages 11-21
    Introduction

    The qualities of care in emergency wards (EWs) represent the general state of all services provided in the hospital. Nurses, as the largest group of health care providers, play a significant role in the quality and safety of health services and they are often involved in moral situations and moral decisions in clinical situations. The aim of this study was to investigate the correlation between moral distress and the quality of safe nursing care in emergency department nurses.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted at the EWs of teaching hospitals in Tehran in 2018. Data were collected through the Corleychr('39')s Moral Distress Scale (CMDS) (2004) and Rashvandchr('39')s Assessment of Safe Nursing Care (ASNC). Data analyzed using the IBM SPSS software (Version 22) by using descriptive statistics (frequency distribution, mean index, and standard deviation) and Pearson correlation tests, independent t-test, and one-way ANOVA.

    Results

    The mean score of moral distress in EW nurses was high. The mean score of the quality of safe nursing care was also moderate. There was a negative significant correlation between the quality of safe nursing care and moral distress frequency (r=-0.057, p=0.014) and a significant negative correlation between the quality of safe nursing care and the severity of moral distress (r=-0.038, p=0.022).

    Conclusion

    Given the correlation between quality of safe nursing care and moral distress in EW nurses, health planners and administrators are suggested to reflect on this issue and successively develop and implement appropriate programs such as holding symposiums With the aim of making effective changes in procedures, and taking advantage of nurseschr('39') opinions, to prevent and reduce moral distress.

    Keywords: Nursing, Emergency Department, Safe Nursing Care, Moral Distress
  • Ali Aliakbari, Mahmod Jajarmi*, Mahdi Ghasemi Motlagh Pages 22-30
    Introduction

     Studies show that a large percentage of veteranschr('39') spouses have anxiety disorders and psychological problems. The purpose of this study was to determine the effectiveness of positivist psychotherapy training on the hope and psychological well-being of the spouses of veterans in Sari city.

    Methods

    This was a quasi-experimental study with pre-test and post-test with a control group. Thirty veteranschr('39') wives were selected according to inclusion and exclusion criteria and were divided into experimental (n = 15) and control (n = 15) groups. The experimental group underwent positivity psychotherapy training for 8 sessions of 90 minutes and the control group did not receive any training during this period. Participants completed the Ryff Psychological Well-being Scale (1989) and the Miller Hope Questionnaire (1988) in three stages of pre-test, post-test, and follow-up. Descriptive statistics and analysis of covariance were used for statistical analysis using SPSS software version 22.

    Results

    Mean and Standard deviation expectation in the pre-test in experimental and control groups were 83.75±4.83 and 86.50±4.81 and in post-test were 153.37±12.72 and 87.12 ± 5.2. Also, mean and standard deviations in psychological well-being variables in the pre-test in the experimental and control groups were 37.50±3.85 and 38.25±3.19 and in the post-test were 56.12±7.52 and 38.50±3.07 (P>0/05). Therefore, the score obtained in the experimental group was significantly different compared to the control group (P>0/05).

    Conclusions

    The results of this study showed that positive psychology education can be a good way to increase hope and improve psychological well-being. Therefore, it is suggested to increase the level of hope and psychological well-being in the spouses of veterans by relying on training this component and strengthening it.

    Keywords: Veterans Spouses, Hope, Psychological Well-being, Positivist Psychotherapy
  • Sahar Hayatbakhsh, Golamhossein Entesar Foumany*, Masoud Hejazi Pages 31-40
    Introduction

    Learning to solve problems leads to new knowledge and skills. One of the factors that can be effective in studentschr('39') academic ethics and academic self-efficacy is teaching group problem-solving methods. This study aimed toto evaluate the effectiveness of group problem-solving methods in academic ethics and academic self-efficacy of female students in public high schools.

    Method

    The present study was a quasi-experimental study with  pretest-posttest design with a control group. The statistical population consisted of 771 female students in the tenth grade of Zanjan city in the 98-97 academic year. Out of 183 people who had a score lower than the cut score, a sample of 40 people was selected using a simple random sampling method. They were then randomly assigned to two groups (testing and control). The academic ethics questionnaire and  academic self-efficacy questionnaire were used to collect information. The test group underwent 8-minute, 45-minute training sessions on group problem-solving techniques, while the control group did not receive any intervention during this time. Finally, the data were analyzed using SPSS software version 24 using a multivariate analysis of covariance.

    Results

    The results of the covariance analysis test showed a statistically significant difference between the mean of academic ethics score between the two groups of test and control so that the test group had a higher academic ethics score (P ˂0.001). The results also showed a significant statistical difference in the mean score of academic self-efficacy between the two groups of test and control so that the test group had a higher score of academic self-efficacy (P ˂ 0.001).

    Conclusion

    Teaching group problem-solving methods increases academic ethics and academic self-efficacy in students. Therefore, teachers, psychologists, and specialists in the field of education can use this method to promote ethics and academic self-efficacy.

    Keywords: Group problem solving training, Academic ethics, Self-efficacy, Fmale students
  • Mansoure Kafizade, Aliakbar Shaikhi Fini*, Abdolvahab Samavi Pages 41-51
    Introduction

    Academic commitment is an important factor in predicting studentschr('39') continuing education and academic achievement, which can be explained based on the self-regulatory model. Accordingly, this study was conducted to investigate the relationship between self-efficacy and academic commitment with the mediating role of achievement-motivation in students.

    Methods

    The research method is correlational and types of structural equation modeling that was conducted in the academic year 2010-2011. 300 students of Rafsanjan University of Medical Sciences were selected by quota sampling method. Data were collected by using the Student Academic Self-Efficacy Scale, the Academic Commitment Scale, and the Achievement Motivation Questionnaire. Data analysis was performed by using SPSS software version 19 and Smart-PLS and structural equation modeling was used to investigate the mediating role of achievement motivation in the relationship between self-efficacy and academic commitment.

    Results

    The mean and standard deviation of the variables of academic commitment 129.58±25.05, self-efficacy 118.29±2681, and achievement motivation 84.73±14.75 were calculated as mentioned. Pearson correlation coefficient showed that academic commitment has a positive and significant correlation with self-efficacy (r = 0.469, P = 0.0001(and achievement motivation (r = 0.574, P = 0.0001(. The results also showed that self-efficacy with a path coefficient of 0.247 with the mediating role of achievement motivation ffects on academic commitment (t = 7.727, P = 0.0001(.

    Conclusions

    Findings show that self-efficacy has directly and with the mediating role of achievement motivation has been effective on studentschr('39') academic commitment. It is suggested that medical education centers pay attention to promoting self-efficacy and motivation for achievement in students to increase the academic commitment of students.

    Keywords: Motivation, Achievement, Self Efficacy, Academic Success, Medical Students
  • Saeed Abdollahian, Akbar Rezaei, Ali Jalili Shishwan*, Naeima Moheb Pages 52-61
    Introduction

    Given the central role of cognitive emotion regulation in maintaining and exacerbating the symptoms of social anxiety disorder, the need to provide professional psychological services to patients with a social anxiety seems necessary. Therefore, this study was conducted to determine the effect of group dialectical behavior therapy on cognitive emotion regulation in students with social anxiety disorder.

    Methods

    This research was experimental. The statistical population of this study included all students with social anxiety in Tabriz University of Medical Sciences in the academic year of 2019-2020 that the 30 students who received a social anxiety disorder diagnosis according to the cut-off score above 16 in the Connor et al. (2000) Social Phobia Inventory were selected by multistage cluster sampling method and purposive sampling as the statistical sample and they were randomly assigned to one experimental and one control groups (15 people per group). All two groups completed the Garnefski et al. (2001) Cognitive Emotion Regulation Questionnaire. After completing eight sessions of group dialectical behavior therapy in the experimental group, the questionnaire was again completed as a post-test in the groups and the control group received no intervention. The results were analyzed using multivariate and univariate analysis of covariance

    Results

    There was a significant difference between the mean scores of the post-test in the experimental and control groups (p=0.001) if this intervention reduced the use of negative cognitive emotion regulation strategies and increased the use of positive strategies in the experimental group.

    Conclusion

    Considering the positive effect of group dialectical behavior therapy on reducing the use of negative cognitive emotion regulation strategies and increasing the use of positive strategies by students with social anxiety disorder, the use of this method in universities is recommended.

    Keywords: Behavior therapy, Dialectics, Cognition, Emotion regulation, Social anxiety
  • Kazem Mousavi*, Mohsen Kamali, Hamed Azizkhani Pages 62-71
    Introduction

    Epilepsy is the second most common neurological disease in the world. The widespread physical, psychological, and social consequences of epilepsy have led to a lower quality of life than other patients with other chronic diseases. This study aimed to determine The Effect of Patient Education and Nurse- led Telephone Follow-up (Tele nursing) on Quality of Life in Patients with Epilepsy

    Methods

     In this quasi-experimental study, 60 patients referred to the neurology clinic of Valiasr Hospital in Zanjan were selected by convenience sampling method and were randomly divided into control and experimental groups. Epilepsy Quality of Life Questionnaire) QOLIE-31-P) was used for data collection. Questionnaires were completed by the participants before the intervention. Then, telephone education was performed for the experimental group for two months and no intervention for the control group. Two months after the intervention, all patients completed the questionnaire again. Finally, the collected data were analyzed using SPSS software version 25 using descriptive (mean and standard deviation) and inferential statistics (Chi-square, Independent t-test, and Paired t-test).

    Results

     Before the intervention, there was no statistically significant difference between the two groups in terms of demographic characteristics and scores of different areas of quality of life (P >0.05); However, after the intervention, the results of the T-pair test showed a statistically significant difference between the overall score of quality of life and its dimensions in the control and test group, so that the test group had a higher ratio of quality of life (P <0.05).

    Conclusion

    According to the results of the present study, the use of telephone education methods can help improve the quality of life of patients with epilepsy. Therefore, its use is recommended in the training program for patients with epilepsy.

    Keywords: Epilepsy, Education, Phone, Quality of life
  • Khosro Soltani*, Farshid Khosropor, Hasan Mohammad Tehrani Pages 72-80
    Introduction

    Increasing marital adjustment along with improving dysfunctional attitudes will increase the vitality and satisfaction of the couplechr('39')s emotional-psychological needs. The aim of the present study was to investigate the effect of acceptance and commitment therapy on marital adjustment and dysfunctional attitudes among married students.

    Methods

    The research method was experimental and pre-test, post-test with a control group. The statistical population of the study consisted of married students referred to private counseling centers in Kerman city. The sampling method was purposive and 30 couples (60 individuals) were selected and assigned to an experimental and control group randomly. The experimental groups were treated in 12 sessions with 90 minutes once a week, but no action was taken for the control group. Spanier Marital Adjustment Inventory (1976) and Weisman & Beckchr('39')s dysfunctional attitude Inventory (1978) were used before and after treatment and training. Data were analyzed using analysis of covariance in SPSS 19. The significance level was considered 0.01.

    Results

    Mean and standard deviation of marital adjustment in the pretest in the experimental and control groups were 61.9±6.30 and 60.10 ± 5.07 and in the posttest were 86.86±8.21 and 60.09±6.34. Also, the mean and standard deviation in the variable of dysfunctional attitudes in the pre-test in the experimental and control groups were 104.16±8.97 and 103.15±​​9.52 and in the post-test were 97.16 ± 7.50 and 102/15 ± 8/89. Therefore, in the experimental group, the score of marital adjustment was significantly different compared to the control group (p <0.01), but there was no significant difference in the variable of dysfunctional attitudes (p <0.01).

    Conclusion

    Acceptance and commitment based treatment method increases the level of marital adjustment and this technique can be used to improve the relationship between married students and raise the level of mental health of the family and society. However, more research is needed to evaluate the effectiveness of group-based acceptance and commitment therapy on dysfunctional attitudes.

    Keywords: Married students, Marital adjustment, Dysfunctional attitudes, Acceptance, commitment therapy